Să trăim ca-n Europa!

MISIUNILE DIPLOMATICE DIN 25 DE ȚĂRI AU FĂCUT O DECLARAȚIE COMUNĂ PRIVIND LIBERTATEA MEDIILOR DIN MOLDOVA

MISIUNILE DIPLOMATICE DIN 25 DE ȚĂRI AU FĂCUT O DECLARAȚIE COMUNĂ PRIVIND LIBERTATEA MEDIILOR DIN MOLDOVA

10/12/2020
|
0 Comments
|

Misiunile diplomatice a 25 de țări, care se află din Moldova, au făcut o declarație comună în cadrul unei Conferințe internaționale organizate de UNESCO împreună cu Olanda, care s-a desfăşurat în perioada 9-10 decembrie. Acest eveniment a fost dedicat Zilei Libertății Presei Mondiale (3 mai) și Zilei Internaționale pentru încetarea impunității prin crime împotriva jurnaliștilor (2 noiembrie).

Potrivit INFOTAG, misiunile diplomatice și-au exprimat convingerea că o presă independentă „joacă un rol vital în orice societate democratică, oferind un mecanism de verificare și echilibru în raport cu guvernele și alte persoane cu putere și autoritate”.

Particianţii forului consider că „este responsabilitatea guvernului și a parlamentului să îmbunătățească situația libertăţii presei în Moldova”.

„Cetățenii au nevoie de acces la știri și informații imparțiale, obiective și corecte r despre evenimentele curente, fără implicare din exterior a altor interese”, au menționat autorii documentului.

Declarația a fost adoptată de reprezentanţii misiunilor Austriei, Bulgariei, Belgiei, Marii Britanii, Germaniei, Danemarcei, Italiei, Irlandei, Canadei, Letoniei, Lituaniei, Olandei, Norvegiei, Poloniei, României, Slovaciei, Sloveniei, SUA, Finlandei, Franței, Croației, Republicii Cehă, Elveției, Suediei și Estoniei în Moldova.

SURSA: infotag.md