Să trăim ca-n Europa!

Ministrul german de Interne nu e de acord cu primirea rapidă a României şi Bulgariei în Schengen

Ministrul german de Interne nu e de acord cu primirea rapidă a României şi Bulgariei în Schengen

14/09/2017
|
0 Comments
|

Thomas de Maizière nu vede în prezent nicio posibilitate de aderare rapidă a unor state precum România și Bulgaria la Spațiul Schengen, scrie Berliner Zeitung.

Ministrul german de Interne a precizat că împărtășește viziunea președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, dar consideră că cele două mai au “încă un drum destul de lung de parcurs” pentru a deveni membre ale Spaţiului Schengen.

Declaraţia a fost făcută joi la Bruxelles. Tot joi, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a salutat declaraţia lui Juncker, potrivit căreia România şi Bulgaria trebuie să fie primite rapid în Schegen.
Anterior, un alt membru al Cabinetului de la Berlin şi-a exprimat scepticismul faţă de declaraţiile de miercuri făcute de şeful CE.

Ministrul de Finanţe, Wolfgang Schäuble, a declarat că ţările care vor să adere la Zona Euro trebuie să fie în stare să gestioneze o monedă stabilă, pe care nu o vor mai putea devaloriza la nevoie. El a mai spus că o aderare timpurie ar putea duce la probleme, cu referire la Grecia, notează Spiegel Online.

Şi liderii Austriei s-au pronunțat joi împotriva dorinței președintelui Executivului european Jean-Claude Juncker de a vedea cât mai multe țări din UE alăturându-se Zonei Euro și au evocat precedentul crizei din Grecia, relatează France Presse, preluată de Agerpres.

Sursa: euroactiv.ro