Să trăim ca-n Europa!

Ministrul de Externe Oleg Țulea a avut o discuție cu europarlamentarul Dragoș Tudorache

Ministrul de Externe Oleg Țulea a avut o discuție cu europarlamentarul Dragoș Tudorache

20/05/2020
|
0 Comments
|

Stadiul actual de implementare al Acordului de Asociere și perspectivele cooperării RM-UE s-au regăsit pe agenda discuțiilor, în format de videoconferință, a ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, cu europarlamentarul Dragoș Tudorache în calitatea sa de raportor al Parlamentului European pentru Republica Moldova, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al MAEIE.

Șeful diplomației moldovenești a asigurat interlocutorul că procesul de integrare europeană este o prioritate majoră pentru actualul Guvern, remarcând că UE rămâne a fi partenerul politic și comercial principal al Republicii Moldova. Ministrul Oleg Țulea a comunicat că în perioada apropiată autoritățile se vor concentra atât pe reformele prioritare precum reforma justiției și combaterea corupției, cât și pe depășirea consecințelor crizei epidemiologice. „Suntem ferm angajați să dezvoltăm în continuare o cooperare dinamică cu UE și să progresăm în materie de reforme sectoriale. Suntem în dialog activ cu instituțiile europene” a punctat oficialul moldovean.

În același context, șeful diplomației a apreciat înalt sprijinul constant al Parlamentului European pentru Republica Moldova. A fost salutată decizia rapidă a legislativului european cu privire la asistența macrofinanciară extraordinară pentru statele din vecinătate în vederea diminuării impactului recesiunii economice cauzate de epidemia COVID-19.

Ministrul Oleg Țulea și-a exprimat speranța că odată cu ameliorarea situației epidemiologice, contactele RM-UE vor reveni la intensitatea obișnuită în cadrul platformelor de dialog consacrate, inclusiv a celor pe linie parlamentară.
SURSA: MOLDPRES