Să trăim ca-n Europa!

Ministrul de Externe, Nicu Popescu, a fost invitat într-o vizită în România, de către omologul său, Bogdan Aurescu

Ministrul de Externe, Nicu Popescu, a fost invitat într-o vizită în România, de către omologul său, Bogdan Aurescu

07/08/2021
|
0 Comments
|

Abia învestit în funcţia de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Nicu Popescu, a avut o convorbire telefonică cu Ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu. Într-o postare pe o reţea socială, Nicu Popescu a precizat că cei doi au convenit să accelereze implementarea proiectelor bilaterale prioritare în baza Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

„Domnul Ministru a adresat felicitările sale cu ocazia învestirii noului Guvern de la Chișinău și numirii mele în funcția de Ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene. Cu acest prilej, a fost evocată interacțiunea noastră anterioară foarte bună. În cadrul discuțiilor am convenit cu partea română să accelerăm implementarea proiectelor bilaterale prioritare și să identificăm noi oportunități care să răspundă necesităților concrete ale cetățenilor, în baza Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

Am menționat că preluarea experienței și expertizei României în materie de integrare europeană, realizarea proiectelor comune în domeniul infrastructurii energetice, transportului și comunicațiilor va apropia și mai mult Republica Moldova de UE. Totodată, am mulţumit omologului meu pentru asistența consistentă oferită în combaterea pandemiei de COVID-19, România fiind, în plan bilateral, cel mai mare donator de vaccinuri pentru țara noastră”, a scris pe Facebook Nicu Popescu.

La rândul său, Ministrul Bogdan Aurescu a reafirmat sprijinul consecvent al României pentru agenda europeană a Republicii Moldova, aplicarea deplină a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană și susținerea Republicii Moldova la nivelul UE.

„Am fost invitat de către Ministrul Aurescu să efectuez o vizită la București în perioada imediat următoare, invitație pe care am acceptat-o cu plăcere”, a mai precizat ministrul MAEIE.

SURSA: TVR Moldova