Să trăim ca-n Europa!

Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Letonia, Edgars Rinkēvičs, reiterează toată disponibilitatea de a sprijini Republica Moldova în procesul de integrare europeană

Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Letonia, Edgars Rinkēvičs, reiterează toată disponibilitatea de a sprijini Republica Moldova în procesul de integrare europeană

03/06/2019
|
0 Comments
|

Prim-ministrul Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Letonia, Edgars Rinkēvičs. Ministrul letonian a felicitat-o pe șefa Executivului pentru reușita de a prelua în mod pașnic guvernarea, menționând că aceasta este o realizare democratică importantă pentru Republica Moldova.

Premierul Maia Sandu și-a exprimat recunoștința pentru susținerea oferită Republicii Moldova în ultimii ani de Republica Letonia. „În acest moment trebuie să curățim instituțiile statului, să construim instituții puternice și independente și să venim cu rezultate pe care să le simtă cetățenii cât mai repede, așa încât să-și dorească să rămână acasă.”, a menționat Maia Sandu.

Pe dimensiunea politicii externe, oficialii au discutat despre elaborarea unui plan de acțiuni în vederea integrării europene a Republicii Moldova.Pe plan intern, a fost abordat subiectul alegerilor locale din luna octombrie curent, Premierul oferind garanția că scrutinul va fi desfășurat într-un mod transparent, liber și corect.
Sandu Rincevics 2
De asemenea, Maia Sandu s-a referit și la acțiunile pe care le va întreprinde Guvernul în vederea eficientizării sistemului administrativ, combaterii fenomenului corupției, dar și pentru investigarea fraudei bancare. „Vom acționa responsabil pentru a corecta erorile fostei guvernări și a proteja, în același timp, oamenii cu venituri mici. Cetățenii ne sprijină acum în ceea ce facem. Trebuie să nu-i dezamăgim și să facem tot ce ne stă în puteri pentru a le îndeplini așteptările. Acum ei se simt liberi și vom încuraja consolidarea democrației și în continuare”.

La rândul său, Ministrul Edgars Rinkēvičs a asigurat că Republica Letonia va continua să sprijine și să ofere asistența necesară pentru țara noastră în scopul realizării obiectivului de integrare europeană a Republicii Moldova.

Sursa:gov.md