Să trăim ca-n Europa!

Martin Lidegaard: „Vom lupta ca ocupaţia rusească din Ucraina şi Moldova să nu fie legalizată”

Martin Lidegaard: „Vom lupta ca ocupaţia rusească din Ucraina şi Moldova să nu fie legalizată”

14/04/2015
|
0 Comments
|

Danemarca și UE vor face tot posibilul pentru ca ocupaţia rusească din Ucraina şi Republica Moldova să nu fie legalizată, a declarat ministrul danez de externe Martin Lidegaard în cadrul unei conferințe, citat de interpressnews.ge.

Aflat într-o vizită la Tbilisi, ministrul danez a declarat că problema ocupație rusești nu vizează doar Georgia. Potrivit lui, cu aceeași problemă se confruntă astăzi Republica Moldova și Ucraina.

În acest sens, ministrul danez spune că sancțiunile împotriva Rusiei trebuie menținute până se rezolvă situația din Ucraina. El consideră că acestea trebuie să fie aspre, iar în caz de rezultat negativ, sancțiunile ar trebui să fie și mai înăsprite.

„Republica Moldova și Ucraina se confruntă cu aceeași problemă. Este inacceptabil. Vom lupta pentru ca ocupaţia (rusească – n.r.) sa nu fie legalizată. Cu mână dură vom impune sancțiuni împotriva Rusiei, iar dacă nu vom vedea rezultate pozitive, vom mări sancțiunile”, a spus Lidegaard.

Acesta a adăugat că UE nu este o organizație militară și poate colabora cu Rusia, nu însă și în condițiile actuale.

„UE nu este o organizație militară. Putem fi parteneri puternici pentru Rusia, dar nu pe fondul ocupației ilegale a unui număr de țări”, a mai spus Lidegaard.
Sursa: http://www.interpressnews.ge/en/politicss/67975-we-will-do-everything-to-prevent-legitimizing-any-occupation-martin-lidegaard.html