Să trăim ca-n Europa!

Miniștrii de externe din UE se reunesc duminică la Bruxelles pentru a discuta despre alegerile prezidențiale din SUA

Miniștrii de externe din UE se reunesc duminică la Bruxelles pentru a discuta despre alegerile prezidențiale din SUA

10/11/2016
|
0 Comments
|

Ministerul de Externe german a indicat, miercuri, că o reuniune specială a șefilor diplomațiilor din statele membre ale Uniunii Europene va avea loc duminică, la Bruxelles, ca urmare a victoriei surpriză a lui Donald Trump în alegerile prezidențiale din SUA, desfășurate marți, transmit AFP și DPA.
„Ministrul de externe (Frank-Walter) Steinmeier salută organizarea, duminică, a unei reuniuni a miniștrilor de externe din Uniunea Europeană” în urma scrutinului din Statele Unite, a indicat diplomația germană pentru AFP, în contextul în care luni la Bruxelles este oricum prevăzută reuniunea Consiliului Afaceri Externe al UE.

Anterior, șefa diplomației europene Federica Mogherini declarase că Uniunea Europeană „va continua să lucreze împreună’ cu Statele Unite ale Americii, după victoria populistului republican Donald Trump în alegerile prezidențiale din 8 noiembrie.

„Legăturile dintre UE și SUA sunt mai profunde decât orice schimbare politică”, a scris, într-un mesaj pe Twitter, Federica Mogherini, primul responsabil european care a reacționat la victoria lui Trump.

Sursa: Politics.MD