Să trăim ca-n Europa!

Ministerul Economiei dă asigurări: Livrările de energie electrică nu vor fi stopate

Ministerul Economiei dă asigurări: Livrările de energie electrică nu vor fi stopate

01/07/2015
|
0 Comments
|

Cetățenii Republicii Moldova vor fi asigurați și în continuare cu energie electrică în proporție de 100%. Ministerul Economiei gestionează situația din sistemul energetic și este în contact permanent cu întreprinderile specializate în furnizarea energiei electrice pentru a soluționa toate problemele apărute în sectorul dat.

O asigurare în acest sens a fost făcută de Ministerul Economiei, după ce grupul spaniol Gas Natural Fenosa a declarat că există pericolul ca începând din 1 iulie, furnizorul de la care cumpără curent să reducă cu 40 la sută livrările de energie electrică, din cauza neplăţilor.

„Ministerul Economiei califică declarațiile unor agenți economici, specializați în furnizarea energiei electrice către consumatorul final, provocatoare, care pot fi etichetate drept presiuni asupra unor instituții implicate în elaborarea și aprobarea unor noi tarife la energia electrică”, se arată într-o declaraţie a Ministerului Economiei.

Totodată, instituţia guvernamentală consideră că cerințele de ajustare a tarifelor la energia electrică și gazele naturale sunt parțial justificate.

Pentru depășirea situației create, Ministerul Economiei desfășoară consultări cu toți partenerii pentru elaborarea unor măsuri eficiente de depășire a situației din sectorul energetic- Mai mult, Ministerul Economiei consideră că la elaborarea și stabilirea unor noi tarife la resursele energetice, interesul cetățeanului trebuie să fie dominant.

Între timp, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), instituţie care se ocupă de aprobarea tarifelor energetice, a anunţat că va convoca o şedinţă publică la care va examina solicitările de aprobare a noilor tarife de distribuție și furnizare a energiei electrice prezentate anterior de către operatori.
Sursa: http://www.moldova.org/ministerul-economiei-da-asigurari-livrarile-de-energie-electrica-nu-vor-fi-stopate/