Să trăim ca-n Europa!

Ministerul Agriculturii planifică unele modificări privind creditul polonez

Ministerul Agriculturii planifică unele modificări privind creditul polonez

10/02/2016
|
0 Comments
|

Proiectul creditului de asistenţă acordat de Guvernul Poloniei va fi modificat. Despre aceasta a comunicat ministrul agriculturii şi industriei alimentare, Eduard Grama, la întrevederea cu ambasadorul Republicii Polone în Republica Moldova, Artur Michalski. Ministrul a reiterat importanţa acestui proiect pentru dezvoltarea sectorului agroindustrial şi a solicitat suportul în relaţiile cu Ministerul de Finanţe al Poloniei, transmite IPN.

„Sperăm ca primele proiecte să fie expediate Ministerului de Finanţe al Poloniei până la finele lunii februarie. Suplimentar, vom solicita prelungirea proiectului pentru un termen de cel puţin 2 ani”, a menţionat ministrul Eduard Grama, citat într-un comunicat de presă al MAIA.

Ambasadorul a înmânat invitaţia expediată de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale al Poloniei de a participa la Târgul Internaţional de Turism Rural Agrotravel, care va avea loc în Kielce, în perioada 8-10 aprilie, şi a menţionat că agroturismul este un domeniu care ar putea spori atractivitatea Republicii Moldova.

Diplomatul a menţionat importanţa modernizării agriculturii în Republica Moldova şi dezvoltarea relaţiilor de colaborare între cele două state şi a asigurat conducerea ministerului de sprijinul necesar.

În cadrul discuţiilor a fost abordată importanţa exportului vinurilor moldoveneşti pe piaţa poloneză şi s-a vorbit despre intenţia părţii moldoveneşti de a lărgi formatul zilelor vinului moldovenesc până la un festival.

În perioada ianuarie-noiembrie 2015, exportul produselor agroalimentare în Republica Polonă a înregistrat o creştere de circa 5%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2014. Principalele produse exportate sunt sucuri de fructe, vin, seminţe de floarea soarelui.

Sursa: ipn.md