Să trăim ca-n Europa!

Mesajele oficialilor moldoveni de Ziua Europei

Mesajele oficialilor moldoveni de Ziua Europei

09/05/2016
|
0 Comments
|

”Europa unită a devenit astăzi o fortăreață a democrației, transparenței, diversității și identității tuturor națiunilor, acestea întruchipând valorile libertății, care exprimă, de fapt, esența Uniunii Europene.” – această declarație se conține in mesajul Președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, transmis cu ocazia Zilei Europei. Șeful statului a mai menționat, că ” Pentru Republica Moldova, proiectul început de Franța și Germania, la cinci ani după finalizarea celui de-al Doilea Război Mondial, a devenit o prioritate de importanță națională. Avansarea pe agenda europeană constituie obiectivul major al coaliției de guvernare și, desigur, corespunde aspirațiilor cetățenilor noștri. Implementarea prevederilor Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană este o garanție și o confirmare a eforturilor comune întreprinse în vederea integrării poporului nostru în marea familie a popoarelor europene.”
“La mulți ani, Europa!”, – a declarat și Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu. Cu ocazia Zilei Europei seful Legislativului a transmis un mesaj de felicitare în care se spune, că “Astăzi marcăm 66 de ani de la Declarația lui Robert Schuman, cel care a pus bazele proiectului de integrare europeană. Este sărbătoarea ce reprezintă uniune și prosperitate, libertate și democrație, diversitate și egalitate. ‪‎Uniunea Europeană‬ înseamnă un viitor mai bun pentru toți cetățenii ‪‎Republicii Moldova‬. Să fim curajoși și să continuăm drumul European, să devenim parte a ‪familiei Europene‬!”
Candu a mai scris, ca ăn fiecare an, de Ziua Europei, sărbătorim pacea și unitatea în Europa. Data marchează ziua istorică în care a fost pronunțată declarația Schuman.” Mesajul a fost publicat de către speaker pe o reţea de socializare.