Să trăim ca-n Europa!

Marius Lazurca: Sper că Republica Moldova va ajunge un stat european

Marius Lazurca: Sper că Republica Moldova va ajunge un stat european

04/06/2016
|
0 Comments
|

În ultimii şase ani în Republica Moldova s-a făcut schimbări, iar ţara are de parcurs o cale anevoioasă spre Uniunea Europeană. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune „Publika TV” de către ambasadorul României la Chişinău aflat la sfârşit de mandat, Marius Lazurca, transmite IPN.

„Ştiu că oamenii sunt nemulţumiţi de situaţia din ţară, că sunt îngrijoraţi de situaţia economică, de situaţia din justiţie, de fenomenul corupţiei. Cred însă că ceva s-a schimbat în aceşti şase ani. Am văzut că s-a asigurat o stabilitate a Guvernului şi sper că în timpul apropiat această stabilitate va aduce roade”, a spus diplomatul român.

Marius Lazurca consideră că cel mai mult în ţara noastră s-a schimbat societatea. „Societatea din Republica Moldova şi-a făcut auzită vocea, este o societate care după 7 aprilie 2009 a susţinut şi a însoţit guvernele pro-europene, o societate care este îngrijorată de ce se petrece în ţară. Această societate a devenit mai lucidă. Sper, cândva Republica Moldova va atinge perspectiva europeană, adică va deveni ţară candidat, iar capătul acestui parcurs, care va fi unul lung şi anevoios, va fi aderarea la UE”.

Marius Lazurca consideră că mandatul său de ambasador în Republica Moldova a fost unul dificil, însă rodnic. „A fost o misiune în care am intrat brunet, dar din care am ieşit gri. Dar nu sunt dezamăgit”, a spus Lazurca.

Sursa: ipn.md