Să trăim ca-n Europa!

Marine le Pen, racolată de Kremlin - dezvăluiri corespondență secretă - hackeri

Marine le Pen, racolată de Kremlin – dezvăluiri corespondență secretă – hackeri

06/04/2015
|
Comments off
|

O corespondență secretă cu mii de mesaje, dezvăluită de hackeri, arată aranjamente financiare de 11 milioane euro din bănci rusești cu care Marine Le Pen și formațiunea sa politică, Frontul Național din Franța, urmau să fie recompensate în schimbul sprijinului public pentru o Crimeee anexată de Rusia, în 2014.

Mii de documente au fost piratate de hackerii auto-intitulați ” Anonimii internaționali”. 1.187 de pagini cuprinzând mesaje private au fost făcute publice de aceștia pe un site rusesc – blocat însă în Rusia.
Banii erau acordați Frontului național pentru ca această formațiune și liderii săi să susțină Rusia în demersurile sale de anexare a Crimeei.
La 17 martie 2014, Marine Le Pen a luat efectiv poziție cu privire la aceste aspecte, iar consilierul său a fost trimis în Crimeea ca observator (un gest de resunoaștere al referendumului, care nu fusesese recunoscut la nivel internațional).
Schimburile de mesaje s-au purtat între “Timur Prokopenko,” pe care hackerii l-au identificat ca find un official al Kremlinului și Kostya, un om descris potirvit de hackeri ca fiind omul de legătură rus cu acces la Le Pen, scrieNewsweek, citând Le Monde. Potrivit surselor citate, cei doi discutau modul în cre Le Pen putea ține spatele Rusiei din poziția de observator al anexării. Potrivit Le Monde, unul dintre mesajele de la Prokopenko arată:

“Avem mare nevoie de ea, i-am spus șefului că tu poți aranja cu ea, în legătură cu sprijinul lui Le Pen pentru referendumul organizat de Rusia pentru anexarea Crimeei, care nu a fost recunscut internațional. Kostya a dat asigurări că Frontul Național va avea o poziție oficială cu privire Crimeea”.

Șeful Frontului Național din filiala Ile-de-France, Aymeric Chauprade, a fost observator la referendumul din Crimeaa, în martie 2014, participare despre care a spus la psotul de televiziune de știri rusesc RT: “Cred că referendumul este legitim. Vorbim de istorie pe termen lung. Vorbim de populație de etnie rusă, de terirorii din fosta URSS”.

În februarie anul trecut, Le Pen spunea într-un interviu pentru săptămânalul polonez Do Rzeczy că Franța trebuie să recunoască pensinsula Crimeea ca parte din Rudia.

În decembrie, Le Pen a recunoscut că a primit un împrumut de 9 miliioane euro de la o bancă deținută de ruși, First Czech-Russian Bank, ceea ce a condus la relatări cu privire la sprijinul financiar dat de Putin partidelor radicale europene, pentru a destabiliza Europa. Le Pen a contra-argumentat că băncile franceze i-au refuzat Frontului Național un împrumut, astfel încât l-au acceptat pe cel ruses.

Le Pen a vizitat Moscova de câteva ori anul trecut și s-a întâlnit cu adjunctul primului-ministru Dmitry Rogozin  și alți oficiali de la Kremlin.

Subiectul, dezbătut pe larg de presa franceză, a fost preluat de prestigioasa publicație Newsweek, care citează Mediapart.fr și Le Monde, cu mențiunea că Newsweek nu a putut verifica informațiile publicate de Le Monde. Subiectul a fost semnalat în România de HotNews.ro.

Sursa: http://www.euractiv.ro/global-uniunea-europeana/Marine-le-Pen-racolata-de-Kremlin-dezvaluiri-corespondenta-secreta-hackeri-357