Să trăim ca-n Europa!

Marine Le Pen îi cheamă pe români în jurul „forței naționale”

Marine Le Pen îi cheamă pe români în jurul „forței naționale”

16/04/2016
|
0 Comments
|

Președinta Frontului Național din Franța, Marine Le Pen, membră a PE, a afirmat sâmbătă, la Sinaia, că Uniunea Europeană nu este adaptată la provocările secolului XXI și a făcut un apel către români să se unească “în jurul forței naționale”.

“Uniunea Europeană nu este adaptată la provocările secolului XXI. Este nevoie de o altă formă de cooperare între popoare. Trebuie respectate istoria, suveranitatea și libertatea fiecărui stat membru. Un Consiliu al Europei îmbunătățit de la Atlantic până la Urali. Noi suntem avangardiștii acestui nou mod patriotic de cooperare. (…) Acesta este motivul prezenței mele aici: pentru a susține coaliția patriotică care se reunește în jurul proiectului din Parlamentul European și din România a lui Laurențiu Rebega, al cărui curaj țin să îl salut. Îi chem solemn pe toți românii să se unească în jurul forței naționale!”, a spus Le Pen, în discursul susținut în cadrul Conferinței Internaționale ”Europa noastră — Europa Națiunilor”, care are loc la Sinaia.

Ea a susținut că Uniunea Europeană nu rezolvă “nicio criză”, dând exemplul migranților care “se aglomerează la frontiere”, conform Agerpres.

“Atunci când islamismul pare să avanseze spre România, șeful serviciilor de informații germane vine și recunoaște că a subestimat riscul infiltrării teroriștilor așa zisului stat islamic în rândul refugiaților. Această orbire este rezultatul unei decizii politice. (…) La fel ca niște căști pe urechi și chiar mai mult, ca o mască, ideologia europeană a făcut ca statele să devină oarbe și surde la amenințare. Refuzul de a pune la îndoială dogmele a pus în pericol cetățenii nevinovați din vestul și din estul Europei, cultura și chiar identitatea lor”, a mai spus Le Pen.

În același timp, ea a catalogat drept un “moment cheie” votul pe care britanicii îl vor da la referendumul cu privire la ieșirea din UE.

“În aceste condiții, nu este surprinzător că dorința de a ieși din UE devine din ce în ce mai mare. Britanicii vor vota în două luni. Este un moment cheie pentru istoria europeană. Sper ca francezii să nu aștepte prea mult o oportunitate similară. (…) Sper ca România să se redreseze și să își găsească mândria și puterea de dezvoltare. Eu cred că țărilor europene nu le va lua prea mult timp să renunțe la acest vis siropos, vechi, din anii 1950…”, adăugat Marine Le Pen.

Sursa: euroactiv.ro