Să trăim ca-n Europa!

Marina rusă intenționează să efectueze manevre antisabotaj în Marea Neagră

Marina rusă intenționează să efectueze manevre antisabotaj în Marea Neagră

12/08/2016
|
0 Comments
|

Marina rusă ar intenționa să efectueze manevre în Marea Neagră pentru a exersa respingerea atacurilor subacvatice din partea unor sabotori, transmit agențiile de presă ruse, citând Ministerul Apărării de la Moscova, relatează Reuters.

Marina rusă ar urma să respingă atacuri subacvatice comise de sabotori veniți pe mare, a transmis Ministerul Apărării rus, totodată, anunțând că forțele navale vor efectua exerciții în zona de est a Mării Mediterane începând cu data de 15 august.

Vladimir Putin a acuzat, miercuri, Ucraina că folosește tactici teroriste pentru a încerca să provoace un nou conflict și să destabilizeze provincia ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în urmă cu doi ani, după ce autoritățile ruse au anunțat că au dejucat două tentative armate ucrainene de a introduce sabotori în această peninsulă de la Marea Neagră.

Pe de altă parte, ambasadorul american în Ucraina, Geoffrey Pyatt, a declarat, joi, că Statele Unite nu au descoperit nimic până acum care să coroboreze acuzațiile rușilor referitoare la o incursiune ucraineană în Crimeea.

Sancțiunile americane impuse ca urmare a anexării Crimeii de către Rusia vor rămâne în vigoare până când acest teritoriu va fi returnat Ucrainei, a mai spus Pyatt.

“Rusia are o istorie în a aduce frecvent acuzații false Ucrainei pentru a devia atenția de la propriile acțiuni ilegale. Guvernul american nu a văzut nimic până acum care să coroboreze acuzațiile Rusiei referitoare la o incursiune în Crimeea, iar Ucraina le-a respins cu fermitate”, a scris Pyatt pe contul său de Twitter.

Sursa: euroactiv.ro