Să trăim ca-n Europa!

Marian Lupu: În 2019 vom depune cerere de aderare la UE

Marian Lupu: În 2019 vom depune cerere de aderare la UE

27/04/2016
|
0 Comments
|

Republica Moldova va depune cerere de aderare la UE în a doua jumătate a anului 2019. Anunţul a fost făcut de către Marian Lupu, preşedintele Partidului Democrat din Moldova, în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public „Radio Moldova”, transmite IPN.

Liderul democrat a precizat că în acest timp urmează să fie implementat Acordul de asociere cu UE. „Cererea va fi depusă astfel ca să ni se ofere şi statutul de candidat. În acest timp vom lucra ca să întrunim condiţiile necesare de a primi acest statut. Vom implementa prevederile Acordului de asociere cu UE. Dacă Guvernul va lucru în acelaşi ritm, cu care lucrează de la învestire, sunt sigur că vom reuşi”, a declarat Lupu.

Preşedintele PDM a precizat că a fost aleasă cea de a doua perioada a anului 2019 pentru că România va deţine preşedinţia UE. „Am discutat cu reprezentanţi de vază ai PSD din România, un partid care este un mare prieten al Republicii Moldova. Vom avea în 2019 un susţinător puternic”.

Marian Lupu a dat asigurări că partidul pe care îl reprezintă nu se va orienta spre Est. „Estul nu ne poate oferi acele condiţii de democraţie şi dezvoltare economică pe care ni le oferă Vestul”, a spus Lupu.

Sursa: ipn.md