Să trăim ca-n Europa!

Marea Britanie nu se retrage din NATO după Brexit

Marea Britanie nu se retrage din NATO după Brexit

10/07/2016
|
0 Comments
|

Decizia britanicilor în cadrul referendumului din 23 iunie de a susține ieșirea Marii Britanii din UE nu schimbă angajamentul țării de a rămâne un partener puternic în NATO, a declarat ministrul britanic de Achiziții de Apărare, Philip Dunne.

“Marea Britanie nu se retrage în carapace. Nu vedem nici un motiv pentru care aceasta să nu continue în viitor (ca partener NATO – n.r)”, a declarat Dunne la cel mai mare show militar aviatic din lume.

Marea Britanie rămâne cel mai mare partener internațional în cadrul programului Lockheed Martin Corp pentru avioane de luptă F-35, aproape 15% din fiecare avion fiind produs de firme în Marea Britanie, a menționat Dunne, conform Reuters.

El a apreciat că este prematur să se anticipeze impactul votului asupra acordurilor comerciale ale țării și și-a exprimat încrederea că țara va continua să aibă cel mai puternic lanț de furnizare în domeniul apărării și securității în Europa.

Marea Britanie a anunțat că va desfășura 500 de militari în Estonia și 150 în Polonia în cadrul eforturilor NATO de a combate amenințarea agresiunii ruse.

Ministrul apărării Michael Fallon, care participă la summitul NATO de la Varșovia, a aprobat un pachet de sprijin pentru aliații din estul Europei în contextul în care aceștia se confruntă cu amenințări, precum agresiunea din partea Rusiei, a potrivit Ministerului Apărării, transmite Agerpres.

Sursa: euroactiv.ro