Să trăim ca-n Europa!

Maia Sandu, ministrul in exercitiu al Educatiei, desemnata candidat la functia de premier al Republicii Moldova

Maia Sandu, ministrul in exercitiu al Educatiei, desemnata candidat la functia de premier al Republicii Moldova

23/07/2015
|
0 Comments
|
Maia Sandu (PLDM), ministru interimar al Educatiei in Republica Moldova, a fost desemnata joi candidatul acestui partid la functia de premier,  Propunerea va fi inaintata presedintelui Republicii Moldova. Anuntul a fost facut de liderul Partidului Liberal Democrat (PLDM), Marian Lupu.Maia Sandu (43 de ani) a absolvit in 1994 Facultatea de management din cadrul Academiei de Studii Economice din Chisinau, iar din 1995 pana in 1998 a facut studii in relatii internationale la Academia de Administratie Publica a Republicii Moldova, potrivit Agerpres.

In 2010 a urmat un masterat in administratie publica la Harvard Kennedy School of Government, din Cambridge, SUA. Intre 2010 si 2012, a activat in calitate de consilier al directorului executiv al Bancii Mondiale, iar din iulie 2012 pana in prezent este ministru al educatiei.

Maia Sandu are o imagine buna la Chisinau, ea nefiind perceputa ca facand parte din clanurile politico-financiare. Ea a reclamat in repetate randuri starea de captivitate a statului si a blamat coruptia la nivel inalt.

 Sursa: unimedia.md