Să trăim ca-n Europa!

Maia Sandu, membră a Consiliului protestatarilor

Maia Sandu, membră a Consiliului protestatarilor

06/09/2015
|
0 Comments
|

Maia Sandu, ex-ministru al Educației a fost inclusă în rândul membrilor Consiliului reprezentativ format de protestatarii din centrul capitalei. Potrivit analistului Igor Boțan, Maia Sandu și-a dorit să fie prezentă astăzi la manifestația Platformei DA, dar nu i-a permis agenda prestabilită. Politologul a dat citire mesajului din partea Maiei Sandu, pe care aceasta l-a plasat pe retelele de socializare in ajunul protestelor din 6 septembrie:
„Moldova nu este ÎNCĂ la o răscruce de drumuri. Dar momentul de răscruce poate avea loc mâine și cu prilejul eventualelor adunări viitoare, dacă participanții vor fi suficient de mulți, astfel încât o conștiință civică să se nască și să dureze. Actul de naștere a unei conștiințe civice este evenimentul prin care oamenii înțeleg că puterea stă în ei înșiși”.
Maia Sandu scrie, că politicienii sunt intersați de schindarea mulțimii si că „Numai societatea civilă poate pune politica pe direcția bună. Politicienii nu pot să nu țină cont de societatea civilă, care este prima voce a poporului. De indivizi izolați unii de alții le pasă prea puțin. Cei care denigrează încercările de constituire a unei societăți civile sunt tot diverși politicieni. Și le denigrează pentru că se tem de mulțimea cetățenilor uniți sub o singura conștiință, o unitate care va deveni mai puternică chiar decât ei. Dacă nu s-ar teme, nu ar organiza un mega-concert gratuit ca diversiune la mitingul din 6 septembrie”.
Sandu a reconfirmat, că Moldova este un stat captiv al oligarhilor:„ Cu extrem de puține excepții, sfera politică a Moldovei este arena unui joc de putere între persoane care dispun de resursele țării așa cum doresc. Această stare de fapt, conform careia cei aflați la putere nu-i reprezintă, ci DISPUN de cei care îi aleg, răpește viitorul țării şi, desigur, prezentul. În fiecare moment, clipă de clipă, moldovenii sînt lipsiți de posibilitatea alegerii. Ne sînt răpite răscrucile”.

La propunerea liderilor Platformei DA de a susține persoane cu verticalitate precum este Maia Sandu, mulțimea a scandat timp de cateva minute numele ex-ministrului educației, care a reușit în perioada mandatului său să demareze și parțial să realizeze o reformă in sistemul educaâional al Republicii Moldova.