Să trăim ca-n Europa!

Maia Sandu cheamă, din nou, oamenii în stradă: „Duminică venim să le spunem hoților că vremea lor a trecut”

Maia Sandu cheamă, din nou, oamenii în stradă: „Duminică venim să le spunem hoților că vremea lor a trecut”

03/12/2020
|
0 Comments
|

Președinta aleasă a Republicii Moldova, Maia Sandu, cheamă din nou oamenii în stradă. Lidera PAS anunță un nou protest pentru ziua de duminică. Ea a criticat proiectele votate în Parlament și a precizat că va depune contestații în acest sens la Curtea Constituțională.

„Un grup de infractori care nu respectă alegea poporului. Când Parlamentul se întoarce împotriva oamenilor el trebuie dat jos. Duminică ieșim cu toții în PMAN să le spunem ce crede poporul. Ei au votat în câteva minte, la repezeală proiecte peste proiecte.Socialiștii și deputații lui Șor au votat ca niște mitraliere, la comandă, lege după lege. Mâine vom depune contestație la CC. Vom cere anularea acestor legi anticonstituționale. Acest Parlament și acest Guvern trebuie să plece. Oamenii cer anticipate”, a declarat Maia Sandu.

Mai mult, președinta susține că nu va permite ca proiectul cu privire la trecerea SIS-ul în subordinea Parlamentului să rămână în vigoare:

„Oamenii au spus că vor un președinte care să lupte cu hoții. SIS-ul nu este bagajul de mână a lui Dodon. SIS-ul este un instrument care îl ajută pe președinte să-și îndeplinească mandatul. Nu le vom permite să-și șteargă toate urmele”.

AGORA precizează că și joi președinta aleasă a Republicii Moldova, Maia Sandu, a îndemnat ca cetățenii să iasă la un protest în scuarul Parlamentului. Nemulțumirea ținea și de proiectul înregistrat de socialiști, prin care se dorește trecerea Serviciului de Informații și Securitate din subordinea șefului statului în cea a Parlamentului.

Sursa: agora.md