Să trăim ca-n Europa!

Mai mult de jumătate dintre ţările Uniunii Europene au ratificat Acordul de Asociere RM-UE

Mai mult de jumătate dintre ţările Uniunii Europene au ratificat Acordul de Asociere RM-UE

08/04/2015
|
Comments off
|

Parlamentul Regatului Țărilor de Jos a ratificat astăzi Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană. Informaţia a fost confirmată pentru agenţie de şefa Serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău, Ana Taban. În plenul Parlamentului, ministrul Afacerilor Externe al Olandei, Bert Koenders, a declarat că “ratificarea și implementarea ulterioară a Acordului de Asociere va contribui la consolidarea democrației și statului de drept și va crea mai multe oportunități pentru companiile din Republica Moldova să-şi extindă exportul pe piaţa europeană”.

Astfel, Olanda este a 16-a țară care a ratificat documentul după România, Letonia, Estonia, Malta, Lituania, Bulgaria, Slovacia, Ungaria, Suedia, Polonia, Croaţia, Danemarca, Irlanda, Germania şi Marea Britanie.

Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană a fost semnat la 27 iunie 2014 şi ratificat de Parlamentul de la Chişinău la 2 iulie același an, procedură pe care urmează să o îndeplinească toate cele 28 de state membre ale UE.

Sursă: http://moldpres.md/news/2015/04/07/15002313