Să trăim ca-n Europa!

Lovitură dură exportatorilor moldoveni din partea Rusiei | Mărfurile care tranzitează teritoriul Ucrainei au fost interzise

Lovitură dură exportatorilor moldoveni din partea Rusiei | Mărfurile care tranzitează teritoriul Ucrainei au fost interzise

10/01/2019
|
0 Comments
|

Lovitură dură exportatorilor moldoveni din partea Federației Ruse, după ce premierul de la Moscova, Dmitri Medvedev, a semnat o dispoziție privind interzicerea mărfurilor din Ucraina sau care tranzitează teritoriul Ucrainei.

Astfel, deși potrivit unei înțelegeri dintre președinții moldovean și rus, Igor Dodon și Vladimir Putin, de la 1 ianuarie au fost anulate taxele vamale la exportul către Rusia a legumelor, fructelor, conservelor de fructe și legume, dar și al produselor vitivinicole, producătorii din R.Moldova au canalele de export blocate, informează Agenția Regnum.

În listă au nimerit sute de denumiri de mărfuri, de la fructe şi legume, vinuri, grâu, ulei de floarea soarelui, nuci, conserve de fructe şi legume, la dulciuri, cosmetice, mobilă, cabluri, tractoare și utilaje industriale.

Potrivit surei citate, sub incidenţa acestor sancţiuni vor intra şi fabricile Kvint, Electromaș și Moldavkabel, precum și mai multe întreprinderi agricole. Astfel partide mari de produse transnistrene ar fi fost deja oprite de vameşii ruşi în Regiunea Breansk. Estimările preliminare arată că exportul din regiunea separatistă în Rusia va scădea cu circa 13 milioane de dolari.

Sursa: Radio Chisinau