Să trăim ca-n Europa!

Lipsă de cvorum în Parlamentul R. Moldova. Sturza nu a ajuns să fie votat pentru funcția de prim-ministru

Lipsă de cvorum în Parlamentul R. Moldova. Sturza nu a ajuns să fie votat pentru funcția de prim-ministru

04/01/2016
|
0 Comments
|

Candidatul desemnat la funcţia de premier, Ion Sturza, ar fi trebuit să-și prezinte luni, 4 ianuarie curent, în Parlament programul de guvernare și echipa, iar parlamentarii urmau să decidă dacaă îi acordă sau nu vot de încredere. Din lipsă de cvorum, tentativa de alegere a premierul a eşuat. Acum, preşedintele țării ar trebui să purceadă la noi consultări cu fracțiunile, după care să vină cu o nouă propunere.

Liliana Palihovici din partea fracțiunii PLDM a calificat lipsa colegilor drept “lipsă de guvern”, iar “programul de guvernare a lui Ion Sturza avea tot dreptul să fie dezbătut”.

Ședința specială a Legislativului de la Chişinău ar fi trebuit să înceapă la ora 14:00, dar a fost anulată din lipsă de cvorum.

La ședința în plen de astăzi au fost prezenți doar 47 de deputați. Potrivit regulamentului, din lipsă de cvorum, tentativa de alegere a unui premier a eșuat, iar președintele urmează să consulte din nou fracțiunile și să anunțe un nou candidat. Fracțiunea PCRM formată din şapte deputați anunţase pe site-ul oficial al partidului că nu va participa la ședință. Comuniștii s-au declarat nemulțumiți de candidatura lui Ion Sturza și de nominalizările unor candidați la funcțiile de ministru care, în opinia lor, “reprezintă “umbre” din trecut”.

Şi parlamentarii fracțiunii PSRM declaraseră că nu vor participa la ședința Parlamentului.