Să trăim ca-n Europa!

La aniversarea a 70-a de la încheierea celui de-al doilea Razboi Mondial mai multe organizații de tineri din întreaga lume cheama la pace

La aniversarea a 70-a de la încheierea celui de-al doilea Razboi Mondial mai multe organizații de tineri din întreaga lume cheama la pace

17/04/2015
|
0 Comments
|

Grupul Internațional Tinerii pentru Pace (IPYG) organizează pe parcursul acestui an dezbateri cu participarea tinerilor. În acest mod tinerii din mai multe țări ale lumii au raspuns la inițiativa organizație părinte Cultura Cerească, Pacea Lumii, Reinstaurarea Luminii (“HWPL”) de a sensibiliza comunitatea mondială pentru evitarea noilor conflicte armate. Deși cel de-al Doilea Razboi Mondial s-a încheiat acum șapte decenii, în diverse zone ale globului apar noi conflicte armate.
Printre cei antrenați în identificarea soluțiilor pentru conflictele din lume și în mod special al celui din Ucraina, au participat mai multe organizații de tineret din Romania. Evenimentul s-a desfășurat în orașul Constanța la începutul lunii aprilie.

Irina Molnus, președintele grupului de tineri Creative + a menționat, că “Prin această discuție internațională, tinerii, care pledează pentru pace pot fi împreună și își pot împărtăși ideile cele mai importante subiecte cum ar fi reconstrucția păcii, sporirea gradului de cultură a păcii interne și internaționale și educarea toleranței pentru modul diferit de a gândi. ”

Activitățile de susținere a păcii lansate de IPYG au luat amploare în multe tării ale lumii, după ce la 25 mai 2013, președintele HWPL Man Hee Lee în fața a peste 30.000 de tineri din toate colturile lumii și mass-media internațională întrunită în capital Coreii de Sud, orașul Seul, a sonorizat Declarația de Pace în toată Lumea. Diclarația a fos urmată de un marș al păcii, iar ziua de 25 mai a fost declarată Ziua Mondială a Păcii.