Să trăim ca-n Europa!

Krasnoselski a inaugurat „reprezentanța” Transnistriei la Moscova, condusă de un fost „ministru de externe” din Donbas

Krasnoselski a inaugurat „reprezentanța” Transnistriei la Moscova, condusă de un fost „ministru de externe” din Donbas

26/01/2017
|
0 Comments
|

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a inaugurat joi, la Moscova, „Reprezentanța” Transnistriei în Federația Rusă.

„Reprezentanța” urmează „să ofere asistență cetățenilor din stânga Nistrului care locuiesc sau se află temporar pe teritoriul Federației Ruse”, scrie Novostipmr.

Krasnoselski a trasat principalele activități pe care urmează să le desfășoare „Reprezentanța”: Stabilirea cooperării cu Duma de Stat și alte instituții din Rusia, dezvoltarea relațiilor economice dintre Tiraspol și Moscova, dar și asistență juridică pentru locuitorii regiunii separatiste.

Șeful aceste reprezentanțe va fi Alexandr Karaman, fost vicepreședinte al regiunii separatiste între 1991 și 2001.

Odată cu agresiunea Federaţiei Ruse în regiunea Donbass a Ucrainei, Karaman, împreună cu o echipă de 30 de activiști din regiunea transnistreană, a ocupat, în 2014, funcții importante în executivul autoproclamatei republici populare Donețk. A fost adjunct al șefului sovietului de miniștri pe probleme sociale, iar apoi „ministru de externe” a entității separatiste.

Karaman figurează pe lista persoanelor care cad sub incidența sancțiunilor UE și SUA impuse în legătură cu agresiunea Rusiei în Ucraina.

Astfel de „Reprezentanțe” au în capitala rusă și regiunile separatiste din estul Ucrainei.

Sursa: independent.md