Să trăim ca-n Europa!

Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Țării. Intervențiile externe asupra Republicii Moldova – pe agendă

Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Țării. Intervențiile externe asupra Republicii Moldova – pe agendă

07/04/2023
|
0 Comments
|

Președintele României, Klaus Iohannis, va convoca în ședință Consiliului Suprem de Apărare a Țării, marți, 11 aprilie. Pe ordinea de zi a Consiliului este inclus, inclusiv, un subiect cu privire la intervențiile externe asupra procesului democratic din Republica Moldova, anunță instituția prezidențială de la București.

Potrivit sursei citate, Consiliul Suprem de Apărare de la București va examina, pe 11 aprilie, subiecte referitoare la evoluțiile privind situația de securitate din Regiunea Mării Negre, în contextul agresiunii Rusiei asupra Ucrainei.

De asemenea, se va analiza și concepția dezvoltării aviației militare române.

Totodată, Președinția României anunță că în cadrul ședinței Consiliului vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale.

Amintim că președinta Maia Sandu a întreprins o vizită oficială în România, pe 3 aprilie. La București, șefa statului a avut o întrevedere trilaterală cu președintele României, Klaus Iohannis, și cancelarul german, Olaf Scholz. „În vremuri dificile, în care valorile noastre sunt atacate și amenințate de regimuri autoritare, țările democratice trebuie să lucreze împreună și să se ajute reciproc”, a declarat președinta Maia Sandu după reuniunea trilaterală.

SURSA: moldova1.md