Să trăim ca-n Europa!

Kamala Harris, nominalizată oficial de Partidul Democrat pentru funcția de vicepreședinte al SUA: “Lipsa de leadership a lui Donald Trump a costat vieţi”

Kamala Harris, nominalizată oficial de Partidul Democrat pentru funcția de vicepreședinte al SUA: “Lipsa de leadership a lui Donald Trump a costat vieţi”

20/08/2020
|
0 Comments
|

Senatoarea Kamala Harris, în vârstă de 55 de ani, a fost nominalizată oficial de către Partidul Democrat candidat la vicepreşedinţie, devenind prima femeie de culoare propusă pentru această funcţie și având șansa de a deveni prima femeie vicepreședintă a Statelor Unite.

Desemnarea a fost făcută oficial în a treia noapte a Convenţiei Partidului Democrat de către Bennie Thompson, preşedintele convenţiei, informează dpa, potrivit Agerpres.

La rândul său, Kamala Harris a acceptat oficial nominalizarea partidului pentru funcţia de vicepreşedinte al Statelor Unite, într-un discurs în care a adus adesea un tribut mamei sale, mai precizează sursa citată.

“Accept nominalizarea ca vicepreşedinte al Statelor Unite ale Americii”, a declarat Harris.

În discursul său, Kamala Harris a cerut Americii să-l învingă pe Donald Trump la alegerile în care, potrivit lui Barack Obama, democraţia este în joc, relatează și France Presse.

“Merităm mult mai mult”, a declarat senatoarea de California, în vârstă de 55 de ani, care ar putea scrie un nou capitol în istoria americană la 3 noiembrie, devenind prima femeie vicepreşedinte.

Denunţând “haosul permanent”, “incompetenţa” şi “cruzimea”, fostul procuror general, fiică a unui tată jamaican şi a unei mame indiene, a chemat la mobilizare pentru a evita un nou revers, după cel neaşteptat al lui Hillary Clinton în 2016.

“Lipsa de leadership a lui Donald Trump a costat vieţi” în ţară, a acuzat ea, referindu-se la pandemia de COVID-19 care a făcut peste 170.000 de morţi în Statele Unite.

“Nu există un vaccin pentru rasism, noi trebuie să ne facem treaba”, a adăugat ea într-un discurs plin de anecdote personale, înainte ca Joe Biden să i se alăture surâzător pe scenă, respectând în acelaşi timp distanţarea socială.

Convenţia democrată, organizată în acest an complet online din cauza COVID-19, urmează să se încheie joi cu discursul lui Joe Biden, care la 77 de ani, la aproape o jumătate de secol după ce a intrat în politică, candidează la preşedinţia primei puteri mondiale.

Sursa: caleaeuropeana.ro