Să trăim ca-n Europa!

Jurnaliștii din Republica Moldova au devenit parte a unui Media Hub ce cuprinde întreg continentul european

Jurnaliștii din Republica Moldova au devenit parte a unui Media Hub ce cuprinde întreg continentul european

22/04/2016
|
0 Comments
|

La Chișinău și-a încheiat lucrările un Master-class în domeniul managementului mass media, desfășurat în cadrul proiectului european Open Media Hub. La el au participat peste 20 de jurnaliști din presa on-line, radio și tv din Chișinău și regiuni. Experții în domeniu de talie internațională, Petko Georgiev (Bulgaria), Anthony Headley (SUA), Kevin Bishop (Marea Britanie) și Serghei Sidorenko (Ucraina) au împărtășit colegilor de breaslă din Moldova, experiențele lor privind practicile eficiente de gestionare a instituțiilor media în condițiile unei economii de piață, a producerii știrilor și a posibilitășilor de conectare la spațiul european și sud-est european informațional.

Open Media Hub 2

”Cred că scopul final al acestui proiect este de a îmbunătăți calitatea activității jurnaliștilor, dar și a întregii mass-media din Republica Moldova. Proiectul Open Media Hub se concentreaza pe ideea unei televiziuni de înaltă calitate, pe realizarea producției video la TV și mass-media on-line, precum și pe schimbul de materiale cu țările UE învecinate în cadrul unei Platforme informaționale comune”, a declarat expertul Petko Georgiev.

Instruirea jurnaliștilor și managerilor instituțiilor media este doar una dintre activitățile-cheie ale proiectului Open Media Hub. Scopul final al proiectului este crearea unei Platforme de schimb informațional, care să includă jurnaliști și medii din statele Uniunii Europene și Țările Politicii de Vecinătate. În cadrul reuniunii de la Chișinău, experții proiectului au prezentat întregul “pachet de sprijin»care poate fi vizualizat AICI .

Master-class-ul în domeniul managementului media, desfășurat la Chișinău în perioada 19-21 aprilie curent, este primul de acest gen organizat în cadrul proiectului european Open Media Hub. Proiectul cuprinde 17 țări, dintre care 6 state membre ale Parteneriatului Estic, 10 state membre ale Uniunii Mediteranene și Federația Rusă.

Proiectul este implementat de un Consorțiu condus de Thomson Foundationși organizațiile mass-media europene, astfel ca France Médias Monde, European Journalism Center și Free Press Unlimited.