Să trăim ca-n Europa!

Jose Manuel Barroso: Republica Moldova are o nevoie imperioasă de stabilitate

Jose Manuel Barroso: Republica Moldova are o nevoie imperioasă de stabilitate

30/01/2016
|
0 Comments
|

Republica Moldova are o nevoie imperioasă de stabilitate, astfel încât să finalizeze reformele şi să îşi definească viitorul alături de Europa, susține fostul preşedinte al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Într-un interviu acordat pentru agerpres.ro, citat de IPN, oficialul a menționat că societatea moldovenească este cea care trebuie să găsească un compromis, o linie comună între diferitele forțe politice.

„Am vizitat Moldova de mai multe ori, ştiu că oamenii din Moldova vor să fie mai aproape de Europa, dar pentru aceasta trebuie să arate stabilitate, să evite extremele şi să negocieze un acord cu FMI, pentru că, în termeni financiari, este o situație foarte serioasă şi dificilă, să lupte împotriva corupției, deoarece această țară a fost victima corupției, şi să facă acele eforturi pe care le putem susține din afară”, a menționat Jose Manuel Barosso.

„Ştiu că România poate fi un important sprijin datorită relațiilor istorice şi culturale foarte puternice dintre România şi Moldova. Doresc să mulțumesc României pentru tot ceea ce a făcut pentru Moldova. Îmi amintesc că de fiecare dată când are loc o discuție despre Moldova, România este prima care încearcă să acorde susținere. Dar trebuie să fim sinceri, nu putem să le ținem locul moldovenilor”, a mai spus oficialul.

Jose Manuel Barroso a declarat că societatea moldovenească este cea care trebuie să găsească un compromis între diferite forțe politice. Oficialul a subliniat că Europa este gata să susțină forțele democratice, fără a alege un partid sau altul, pentru ca acestea să facă reforme, să lupte împotriva corupției şi să-i ofere Republicii Moldova un viitor european.

Sursa: ipn.md