Să trăim ca-n Europa!

Japonia oferă 4,8 milioane de dolari pentru dezvoltarea agriculturii conservative

Japonia oferă 4,8 milioane de dolari pentru dezvoltarea agriculturii conservative

03/06/2017
|
0 Comments
|

Japonia va acorda Republicii Moldova o finanțare nerambursabilă în valoare de 4,8 milioane de dolari pentru dezvoltarea agriculturii conservative, în particular pentru procurarea utilajelor și a echipamentelor agricole. Parlamentul a aprobat vineri, 2 iunie, proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de grant în două lecturi, transmite IPN.

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Veaceslav Cernat, a declarat că proiectul reiese din prioritățile de dezvoltare ale sectorului agricol, stipulate în Strategia Națională de Dezvoltare Agricolă și Rurală pentru anii 2014-2020. În particular grantul japonez va permite creșterea volumului de humus, conservarea umidității în sol, în condițiile în care secetele sunt foarte frecvente în Republica Moldova.

Proiectul va fi gestionat de către Unitatea de Implementare și Administrare a Proiectului Creșterii Producției Alimentare – 2KR, perioada de implementare fiind de doi ani din data intrării în vigoare a acordului.

SURSA: ipn.md