Să trăim ca-n Europa!

James Appathurai: NATO îşi doreşte consolidarea parteneriatului cu Republica Moldova

James Appathurai: NATO îşi doreşte consolidarea parteneriatului cu Republica Moldova

03/06/2015
|
0 Comments
|

Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) îşi doreşte consolidarea parteneriatului cu Republica Moldova. Declaraţia aparţine preşedintelui Comitetului pentru Parteneriate şi Securitate prin Cooperare al NATO, James Appathurai, aflat într-o vizită la Chişinău, care susţine că respectă integritatea teritorială a Republica Moldova în limitele graniţelor recunoscute la nivel internaţional.
„Noi respectăm statutul de neutralitate a Republicii Moldova și încercăm doar să o ajutăm să stea mai bine pe propriile picioare. Urmează să întreprindem mai multe acţiuni. Este vorba de revizuirea strategiei de securitate, unde NATO poate să vină cu o expertiză. Putem să oferim sprijin şi în domeniul diplomaţiei publice, pentru că avem impresia că nu toată lumea cunoaşte exact ce înseamnă NATO şi cu ce se ocupă”, susține James Appathurai.

Oficialul este de părere că deși NATO nu are nici un rol în negocierile pentru soluționarea conflictului transnistrean, organizația sprijină integritatea teritorială a Republicii Moldova în limitele granițelor recunoscute la nivel internațional. „Este o situație foarte dificilă și avem speranța că va fi identificată o soluție pașnică pentru diferendul transnistrean”, a spus James Appathurai.

Sursa: http://trm.md/ro/politic/james-appathurai-nato-isi-doreste-consolidarea-parteneriatului-cu-republica-moldova/