Să trăim ca-n Europa!

Iohannis: România are nevoie de pragmatism și eficiență în relația cu Republica Moldova

Iohannis: România are nevoie de pragmatism și eficiență în relația cu Republica Moldova

30/09/2016
|
0 Comments
|

România va elabora o strategie pentru îmbunăţirea relaţiei politice şi economice cu Republica Moldova. „E nevoie de o relaţie mai eficientă şi mai pragmatică”, a spus președintele Klaus Iohannis, după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

CSAT a discutat marţi despre elaborarea, până la finalul anului, a unei strategii pentru cooperare între Republica Moldova şi România, a anunţat Klaus Iohannis, care a explicat că este nevoie de o relaţie mai eficientă şi mai pragmatică, în special din punct de vedere economic, scrie news.ro.

„Am constatat în informarea făcută de Ministerul Afacerilor Externe un lucru care se observă şi cu ochiul liber – relaţia noastră trebuie să devină mai bună, mai performantă, mai pragmatică şi mai previzibilă. Pentru a îmbunătăţi abordarea relaţiei dintre România şi Republica Moldova, s-a decis să se lucreze pe o strategie, de data aceasta pe termen mediu şi lung, care va stabili cum anume ne vom poziţiona în această relaţie”, a spus Iohannis, la finalul şedinţei CSAT.

Iohannis a afirmat că evoluţia politică din Republica Moldova a arătat că partidele pro-europene au „dificultăţi” după alegerile parlamentare din 2014 şi este astfel de nevoie de o îmbunătăţire a relaţiei cu autorităţile de la Chişinău.

„Faptul că România vine în sprijinul Moldovei cu o finanţare importantă e doar un început. Noi credeam că este nevoie de o amplificare mult, mult mai profundă în relaţiile economice dintre România şi Republica Moldova şi în construcţia şi întărirea instituţiilor democratice”.

Șeful statului a precizat că această strategie va fi finalizată până la sfârşitul anului.

Sursa: euroactiv.ro