Să trăim ca-n Europa!

Iohannis de la tribuna ONU: Națiunile Unite trebuie să fie mai puțin tolerante față de conflictul din Transnistria

Iohannis de la tribuna ONU: Națiunile Unite trebuie să fie mai puțin tolerante față de conflictul din Transnistria

29/09/2015
|
0 Comments
|

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, la ONU, că Națiunile Unite trebuie să fie mai puțin tolerante în privința conflictelor prelungite din regiunea Transnistria a Republicii Moldova, Georgia și Nagorno-Karabah.

”Orice status quo în situații contrare dreptului internațional sunt întotdeauna fragile și pot conduce la izbucniri ocazionale ale violenței”, a spus Iohannis, într-o intervenție susținută în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 70-a sesiuni a Adunării Generale a ONU.

De asemenea, lipsa de acțiune în astfel de situații dă naștere ”impresiei eronate că obținerile ilegale de teritoriu, în detrimentul statelor suverane și independente, sunt posibile și tolerate”, a mai spus șeful statului, referindu-se la situația din Ucraina.

În cazul Ucrainei, Națiunile Unite și Consiliul de Securitate, în special, nu au luat ”măsurile de acțiune care sunt preconizate în conformitate cu Carta ONU”, a atras atenția Iohannis.

”Îndemnăm toate statele membre ale Consiliului de Securitate să acționeze responsabil și să decidă în interesul păcii și al securității internaționale și în conformitate cu dreptul internațional în soluționarea situației din Ucraina”, a subliniat președintele român.
Sursa: euroactiv.ro