Să trăim ca-n Europa!

Investiţii noi în valoare de 10 milioane de euro ar putea veni în economia Moldovei

Investiţii noi în valoare de 10 milioane de euro ar putea veni în economia Moldovei

01/06/2016
|
0 Comments
|

Reprezentanţii companiei Gebauer&Griller din Austria au anunţat că intenţionează să deschidă o nouă fabrică de producere a cablajelor electrice în Zona Economică Liberă Bălţi. Despre aceasta a discutat prim-ministrul Pavel Filip la o întrevedere cu reprezentanţii companiei, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al executivului, directoarea executivă a companiei Gebauer&Griller, Eva Schinkinger, a comunicat că valoarea investiţiilor va atinge cifra de 10 milioane de euro. Totodată, chiar de la prima etapă, urmează să fie deschise locuri de muncă pentru 400 de angajaţi, iar ulterior numărul acestora ar putea creşte până la 1000 de persoane.

Premierul a salutat intenţia companiei austriece de a-şi extinde investiţiile în Republica Moldova, apreciind înalt rolul mediului de afaceri în dezvoltarea ţării. „Investiţiile reprezintă unul dintre cei trei piloni de bază a dezvoltării economice a ţării, de rând cu supremaţia legii şi măsurile anticorupţie”, a spus prim-ministrul.

Interlocutorii au discutat mai multe aspecte privind dezvoltarea economică a Republicii Moldova, în special despre măsurile întreprinse de Guvern în vederea îmbunătăţirii climatului investiţional. În context, premierul s-a referit la reforma organelor de control şi eforturile de optimizare a cadrului normativ prin reducerea numărului de acte permisive pentru dezvoltarea afacerilor.

Compania Gebauer&Griller activează în Republica Moldova din anul 2013, fiind printre cei mai importanţi producători de cablu şi cablaje pentru industria auto pe piaţa internaţională. În prezent, aceasta numără peste 3200 de angajaţi, iar cifra anuală de afaceri depăşeşte suma de 425 de milioane de euro.

Sursa:ipn.md