Să trăim ca-n Europa!

Întâlnire la Tiraspol între ambasadorul american la Chișinău, James Pettit și liderul separatist, Vadim Krasnoselski

Întâlnire la Tiraspol între ambasadorul american la Chișinău, James Pettit și liderul separatist, Vadim Krasnoselski

13/02/2017
|
0 Comments
|

Ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit, s-a întâlnit luni cu liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski pentru a discutat despre dinamica relațiilor de pe cele două maluri ale Nistrului.
„Salutăm participarea Dumneavoastră la procesul de negocieri în formatul 5+2. S-au acumulat o mulțime de probleme de care depinde viața oamenilor. Aștept cu nerăbdare un dialog pozitiv”, a spus Krasnoselski, potrivit site-ul așa-zisei președinții de la Tiraspol. La rândul său, conform aceleași surse, ambasadorul american și-ar fi exprimat speranța că noii lideri de la Chișinău și Tiraspol vor oferi noi oportunități pentru îmbunătățirea relațiilor dintre cele două administrații.
„Sunt foarte optimist cu privire la aceasta. Cred că noile puncte de vedere vor contribui la îmbunătățirea situației. Sperăm că în curând se vor înregistra progrese în acest domeniu. La rândul nostru, depunem eforturi să convingem partenerii din Chișinău ca să acționeze pozitiv în această chestiune”, a spus James D. Pettit. De menționat este că Ambasada SUA la Chișinău nu a dat niciun comunicat de presă despre acest eveniment.

Sursa: evz.md