Să trăim ca-n Europa!

Inițiativă CJI - toleranță și responsabilitate în presă

Inițiativă CJI – toleranță și responsabilitate în presă

03/04/2015
|
Comments off
|
Centrul pentru Jurnalism Independent vine cu o noutate pentru jurnaliștii și editorii din media online: lansarea unui proiect menit să combată discursul de ură în mediul online și pe rețelele de socializare și să promoveze principiul responsabilității în presă.Pentru a aprecia conținutul media online, CJI va monitoriza 15 portaluri media și va lansa două rapoarte, în care va analiza modul în care sunt abordate subiecte sensibile despre minorități și grupuri dezavantajate, dar și cum administratorii acestor resurse web moderează comentariile postate de cititori.

Jurnaliști din mai multe media online vor beneficia de instruire, aflând cum să contribuie la promovarea responsabilității în presă prin publicarea de materiale nediscriminatorii, cu respectarea normelor etice și promovarea toleranței. În același timp, administratorii de portaluri vor avea și ei oportunitatea să învețe cum să modereze comentariile postate de internauți, atât tehnic, cât și la nivel de conținut.

Bloggerii interesați de tematica drepturilor omului și nediscriminare vor fi invitați la ședințele Clubului de Presă, unde vor discuta cum se manifestă și cum poate fi prevenit discursul de ură în mediul online.

Pentru a sensibiliza consumatorii de media, CJI va realiza câteva producții video, prin care va promova mesaje de toleranță. Acestea vor fi difuzate la posturile TV locale și naționale. Mesajele de toleranță vor fi transmise și prin intermediul mai multor materiale publicate de echipa editorială a portalului Media Azi.

 Combaterea discursului de ură  în media online și pe rețele de socializare este un proiect implementat cu suportul Civil Rights Defenders (Suedia), partener al CJI.

Sursa: http://media-azi.md/ro/stiri/ini%C8%9Biativ%C4%83-cji-toleran%C8%9B%C4%83-%C8%99i-responsabilitate-%C3%AEn-pres%C4%83