Să trăim ca-n Europa!

Ingrid Tersman: „În 5 ani s-au schimbat 6 Guverne şi 3 preşedinţi. Moldova are nevoie de stabilitate”

Ingrid Tersman: „În 5 ani s-au schimbat 6 Guverne şi 3 preşedinţi. Moldova are nevoie de stabilitate”

14/08/2015
|
0 Comments
|

Republica Moldova în ultimii ani a fost marcată de foarte multă instabilitate politică, susţine Ingrid Tersman, Ambasadoare a Regatului Suediei la Chişinău, pe final de mandat. „În 5 ani s-au schimbat 6 Guverne şi 3 preşedinţi. Moldova are nevoie de stabilitate”,- menţionează diplomatul suedez într+un interviu acordat Ziarului de Gardă. Ea concluzionează, că această instabilitate politică, a avut un efect negativ asupra dezvoltării societăţii, luptele dintre diverse forţe politice au avut de asemenea un impact negativ”. În opinia ambasadorului Tersman, Toate aceste efecte au fost amplificate de un nivel foarte înalt de corupţie, care poate fi văzut în foarte multe instituţii.
Ingrid Tiersman, crede că un stat care vrea să realizeze reforme, să modernizeze societatea are nevoie de stabilitate politică. De asemenea, are nevoie de voinţă politică şi consens. Totuşi, vreau să subliniez că Moldova are şanse foarte bune să devină un stat european, să devină un stat puternic aici, în mijlocul Europei. Pentru aceasta e nevoie doar de multă muncă, răbdare şi perseverenţă.

Interviul integral cu Excelenţa sa Ingrid Tersman, Ambasadoare a Regatului Suediei la Chişinău poate fi citit aici: http://www.zdg.md/editia-print/exclusiv/in-5-ani-s-au-schimbat-6-guverne-si-3-presedinti-moldova-are-nevoie-de-stabilitate