Să trăim ca-n Europa!

În Spania se consolidează o noua asociație diasporala a moldovenilor

În Spania se consolidează o noua asociație diasporala a moldovenilor

19/03/2016
|
0 Comments
|

Un grup de moldoveni stabiliți în Alcalá de Henares, Spania, și-au propus să creeze o platformă de comunicare cu consîngenii săi ce au migrat în Peninsula Iberică. După participarea, în perioada 17-22 decembrie 2015 la Tirgul Cultural Internațional, Diana Lungu(Baidu), Cristina Rusu, Nina Țapu, Pavel Costaș, Liliana Filimon și Maria Iapara au decs să creeze o Asociatie a moldovenilor din Alcalá de Henares. Fiind sprijiniți de Asociația de binefacere moldo-româna “Salvados para Salvar”, tinerii au organizat primele reuniuni cu program cultural pentru și cu participarea conaționalilor săi. Printre acestea au fost șezătorile dedicate frumoasei tradiții de Dragobete și Sărbătorii Mărtișorului, Zilei Internaționale a Femeii.

Martisor Spania.jpg 2 Martisor Spania.jpg 4

Toate întrunirile au culminat cu degustări de bucate moldovenești, pregătite de gospodine ” ca la mama acasă” și cu hore și sârbe săltărețe.

Aceste evenimente culturale, susțin organizatorii, au oferit posibilitateamai mui multor moldoveni stabiliți în Spania de a se cunoaște și de a se simți membri ai unei comunități diasporale.