Să trăim ca-n Europa!

În acest an Moldova ar putea exporta carne în UE

În acest an Moldova ar putea exporta carne în UE

06/03/2019
|
0 Comments
|

În acest an Republica Moldova ar putea exporta carne în Uniunea Europeană (UE). Autorităţile de la Chişinău se pregătesc pentru un audit riguros din partea UE în luna septembrie. Principalele măsuri ţin de dotarea şi acreditarea laboratorului, crearea unui centru naţional de procesare a deşeurilor din industria cărnii, continuarea armonizării cadrului legislativ naţional cu cel european şi sporirea capacităţilor instituţiilor naţionale de profil, relatează Moldova 1.
„Avem un obiectiv foarte mare ce ţine de accesul producţiei de origine animală pe piaţa UE. Noi estimăm în anul 2020 să aibă loc acel audit internaţional al UE, ca să obţinem posibilitatea de a exporta producţia de origine animală pe piaţa europeană. Toate cerinţele care au fost puse, de trasabilitate, de siguranţă a alimentelor, respectarea acestor cerinţe, conformitatea autorităţilor statului, a laboratoarelor de certificare, a inspecţiei, control plus producere, toţi actorii implicaţi în acest domeniu”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Vasile Luca.
În prezent, dintre produsele de origine animalieră, Republica Moldova exportă pe piaţa comunitară miere de albini şi caviar.
Sursa:trm.md