Să trăim ca-n Europa!

Igor Dodon a avut o întrevedere cu omologul său rus, Vladimir Putin

Igor Dodon a avut o întrevedere cu omologul său rus, Vladimir Putin

03/06/2017
|
0 Comments
|

Aflat la Forumul Economic Internaţional din Sankt Petersburg, preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon a avut o întrevedere ieri, 2 iunie, cu omologul său rus, Vladimir Putin. În context, şeful statului „şi-a exprimat, din nou, regretul cu privire la lipsa de viziune şi acţiunile neprietenoase ale Guvernului Republicii Moldova în raport cu Federaţia Rusă”, se arată într-un mesaj publicat de Igor Dodon pe o reţea de socializare.
Potrivit lui, Rusia nu va întreprinde alte măsuri de răspuns, cu excepţia răspunsului simetric de expulzare a diplomaţilor moldoveni. „Am convenit asupra păstrării tuturor înţelegerilor noastre cu privire la revenirea producătorilor moldoveni pe piaţa rusească şi amnistierea migranţilor muncitori moldoveni, a mai declarat Igor Dodon.

Amintim că, la sfârșitul lunii mai, cinci diplomați din Federația Rusă au fost calificați drept persona non grata pe teritoriul Republicii Moldova. Două zile mai târziu, Rusia a expulzat cinci diplomați moldoveni, drept răspuns la acțiunile Chișinăului. Numele lor nu a fost dezvăluit de autoritățile ruse și nici autoritățile de la Chișinău nu au oferit încă detalii referitor la acest subiect.

Potrivit Radio Moldova Actualități, cu referire la realitatea.md, cei cinci diplomați ruși, care au fost declarați persona non grata în Republica Moldova, au părăsit ieri teritoriul țării noastre, împreună cu familiile lor. Informația a fost confirmată de către reprezentanți ai Poliției de Frontieră. Reprezentanții Ministerului de Externe au spus că nu au nimic de declarat pe marginea acestui subiect.
SURSA: trm.md