Să trăim ca-n Europa!

I-a convins să amâne protestul! Valeriu Streleţ faţă în faţă cu agricultorii

I-a convins să amâne protestul! Valeriu Streleţ faţă în faţă cu agricultorii

19/10/2015
|
0 Comments
|

Agricultorii, care săptămâna trecută anunţase că vor protesta luni în faţa Guvernului, au decis să amâne manifestaţia. Aceasta după ce vineri premierul a solicitat o întrevedere cu reprezentanţii fermierilor. Anunţul a fost făcut de Alexandru Slusari, preşedintele Asociaţiei Uniagroprotect.

Astfel, potrivi lui, întâlnirea cu prim-ministru Valeriu Streleţ va avea loc luni, la orele 12.00.

Moldova:ORG precizează că anterior, agricultorii au anunţat că luni, 19 octombrie, începând cu ora 11.00, vor organiza o acţiune de protest în faţa Guvernului.

„Este un protest firesc al agricultorilor care deja al doilea an așteaptă bani. În primul rând este vorba de producătorii agricoli care nu au primit subvențiile pentru anul 2014 în suma de aproximativ 27 milioane de lei. Totodată, este vorba de pomicultorii care au mai mult de 15 hectare și la fel al doilea an așteaptă compensațiile care au fost anunțate în 2014 în urma embargoului introdus de Federația Rusă. Suma se cifrează la 45 de milioane de lei”, a declarat atunci Alexandru Slusari.

Potrivit lui Alexandru Slusari, agricultorilor li s-a promis că după vizita misiunii Fondului Monetar Internațional, va fi rectificat bugetul de stat și Fondul de Subvenționare va fi suplinit pentru a se reuși achitarea subvențiilor restante, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Protestele de luni urmai să fie organizate de Asociaţia „UniAgroProtect” și Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe “Moldova Fruct”.

Sursa: moldova.org