Să trăim ca-n Europa!

Guvernul SUA și PNUD donează Institutului Național al Justiției echipament care va optimiza procesul de formare profesională

Guvernul SUA și PNUD donează Institutului Național al Justiției echipament care va optimiza procesul de formare profesională

20/01/2022
|
0 Comments
|

Guvernul SUA și PNUD au oferit Institutului Național al Justiției (INJ) un lot de echipamente și componente IT menite să modernizeze procesul de formare profesională bazată pe competențe pentru viitoarele generații de profesioniști din domeniul juridic. Donația a fost acordată în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților naționale în oferirea instruirii eficiente bazate pe competențe pentru profesioniștii din domeniul juridic”, implementat de PNUD și finanțat de Guvernul SUA.

Suportul oferit va permite accesarea instrumentelor și a resurselor informaționale, offline sau online, necesare instituției în realizarea cu succes a sarcinilor de lucru. Cu sprijinul proiectului, au fost efectuate lucrările de conexiuni/instalare necesare, care vor asigura o gestionare mai bună a rețelei informaționale din cadrul instituției. Valoarea echipamentelor donate și a lucrărilor întreprinse este de 42.500 USD.

Ținând cont de tendințele continue de îmbunătățire și avansare a sistemului tehnologic și de necesitatea unei continue modernizări a formării profesionale juridice în Republica Moldova, INJ este într-o permanentă necesitate de consolidare a capacităților sale tehnologice. Totodată, criza pandemică a accentuat și mai mult importanța extinderii soluțiilor digitale ale INJ, care vor asigura continuitatea activității și a instruirii în situații de criză.

În baza unui parteneriat de lungă durată, PNUD și Guvernul SUA susțin Institutul Național al Justiției în modernizarea procesului de formare profesională a viitorilor judecători și procurori, introducând instrumente electronice pentru admitere și absolvire, elaborând metodologii, consolidând capacitățile instituționale și îmbunătățind infrastructura, toate acestea focusate pe crearea unui mediu pentru instruire bazată pe abilități practice.

Institutul Național al Justiției are un rol esențial în organizarea și oferirea instruirii de calitate pentru judecătorii și procurorii din Republica Moldova. Prin activitatea sa, INJ poate influența direct calitatea actelor judiciare, reforma justiției sistemului judiciar și, în cele din urmă, încrederea oamenilor în instituțiile și procesele judiciare.

SURSA: PNUD Moldova