Să trăim ca-n Europa!

Guvernul României vrea să împrumute R. Moldova cu 150 milioane de euro pe o perioadă de 5 ani

Guvernul României vrea să împrumute R. Moldova cu 150 milioane de euro pe o perioadă de 5 ani

22/09/2015
|
0 Comments
|

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, la Neptun, că va propune Parlamentului un acord privind o asistenţă financiară rambursabilă în valoare de 150 milioane euro pe o perioadă de 5 ani între Guvernul României şi cel al R. Moldova.

“Guvernul României propune Parlamentului României, în egală măsură Guvernul Republicii Moldova propune Parlamentului de la Chişinău un acord privind o asistenţă financiară rambursabilă în valoare de 150 de milioane de euro pe o perioadă de 5 ani între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova”, a anunţat premierul Victor Ponta, după şedinţa comună a celor două guverne, potrivit Mediafax.

Ponta a subliniat că R. Moldova trece acum printr-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar şi bugetar.

“Până la momentul la care va avea un acord cu instituţiile financiare internaţionale: Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi Comisia Europeană, aşa cum am avut şi noi în anii trecuţi, cred că este de datoria şi mai ales este de puterea României ca într-un moment dificil să fim primii care spunem da, suntem aici, vă putem sprijini şi putem să vă dăm acest împrumut rambursabil”, a spus premierul.

El a precizat că împrumutul va fi acordat “în condiţii extrem de avantajoase”, cu o dobândă egală cu cea care este plătită de România în momentul împrumutului pe piaţa internaţională, în jur de 1,5%.

Victor Ponta a dat asigurări că a discutat despre acest acord şi cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu liderii partidelor politice şi cu preşedinţii celor două Camere.

Sursa: euroactiv.ro