Să trăim ca-n Europa!

Guvernul Germaniei va acorda Republicii Moldova un grant de 34,5 milioane de euro în perioada 2021-2022

Guvernul Germaniei va acorda Republicii Moldova un grant de 34,5 milioane de euro în perioada 2021-2022

26/11/2021
|
0 Comments
|

Guvernul Germaniei va acorda Republicii Moldova un grant de 34,5 milioane de euro în perioada 2021-2022. Aceasta include 23,0 milioane euro pentru proiecte de cooperare financiară şi 11,5 milioane euro pentru proiecte de cooperare tehnică.  Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, după negocierile privind cooperarea pentru dezvoltare între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Germaniei. Evenimentul s-a desfășurat în format virtual la Chişinău, Berlin şi Bonn, pe 25 noiembrie.

„Cooperarea germană se va concentra pe îmbunătăţirea serviciilor publice prestate populaţiei, precum sunt aprovizionarea cu apă şi managementul apelor reziduale. Mai mult decât atât, prin promovarea întreprinderilor locale şi prin atragerea noilor investitori, urmează a fi create mai multe locuri de muncă bine plătite şi oportunităţi economice”, se arată într-un comunicat.

Potrivit ministrului Spînu, 15 milioane euro vor fi alocați pentru Proiectul „Sistemul de aprovizionare cu apă potabilă şi canalizare, Moldova Centru, faza 3”, care prevede extinderea rețelelor municipale de alimentare cu apă din raioanele Strășeni și Călărași și va conecta alte localități la conducta de apă pe distanțe lungi Chișinău-Strășeni-Călărași, care va fi construită în fazele 1 + 2 ale proiectului.

Între timp, alte 8 milioane de euro vor fi distribuiți pentru promovarea infrastructurii sociale și a serviciilor municipale. Proiectul prevede reabilitarea și extinderea infrastructurii, în special în zonele rurale.

SURSA:newsmaker.md