Să trăim ca-n Europa!

Guvernul Filip a depus jurământul în faţa şefului statului

Guvernul Filip a depus jurământul în faţa şefului statului

21/01/2016
|
0 Comments
|

Guvernul condus de democratul Pavel Filip, care a fost învestit miercuri, 20 ianuarie, de către Parlament, a depus jurământul în faţa preşedintelui aproape de miezul nopţii în aceeaşi zi. Ceremonia a fost închisă presa nefiind anunţată despre eveniment, iar Reşedinţa de stat a fost înconjurată de cordoane de poliţie care nu permiteau accesul nimănui, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Preşedinţiei, în cadrul ceremoniei, şeful statului s-a adresat tuturor cetăţenilor Republicii Moldova cu un apel la calm, spre evitarea violenţelor, care nu vor folosi nimănui.

„Îmi exprim speranţa că acest guvern, format după o lungă perioadă de instabilitate politică şi condiţii de interimat al executivului, va şti să administreze cu competenţă şi pricepere situaţia dificilă în care se găseşte la ora actuală Republica Moldova. Este vorba, în primul rând, de stabilizarea situaţiei economice şi financiare, care să permită efectuarea plăţilor sociale în regim normal. În acest sens se impune reluarea neîntârziată a dialogului cu partenerii de dezvoltare, inclusiv cu instituţiile financiare internaţionale”, le-a spus preşedintele miniştrilor nou învestiţi.

De modul în care se va acţiona în perioada imediat următoare va depinde credibilitatea pe plan intern şi internaţional al acestui Cabinet de miniştri, a mai spus şeful statului. „Susţinerea populară este un element obligatoriu pentru succesul politicilor guvernamentale. Îmi doresc să existe o bună colaborare între Guvern şi Parlament, în vederea promovării reformelor europene. Vă puteţi baza, din acest punct de vedere, pe sprijinul şefului statului”, a accentuat Nicolae Timofti.

Învestirea Guvernului Filip a fost marcată de proteste masive lângă sediul Parlamentului, organizate de Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr”, Partidul Socialiştilor şi Partidul Politic Partidul Nostru. În cadrul acestora au avut loc violenţe fiind agresaţi şi deputaţi. Organizatorii protestelor au chemat oamenii în stradă, la o nouă acţiune de manifestare a dezacordului cu învestirea executivului, şi astăzi, 21 ianuarie.

Sursa: ipn.md