Să trăim ca-n Europa!

Guvernarea la Raport: Cum se implementează acțiunile din Titlul IV, prevăzute în Acordul de Asociere

Guvernarea la Raport: Cum se implementează acțiunile din Titlul IV, prevăzute în Acordul de Asociere

08/11/2015
|
0 Comments
|

AGORA lansează evaluarea acțiunilor pentru Titlul IV din cadrul Acordului de Asociere. Sinteza este parte a modului lansat de AGORA în această vară, numit Acordul de Asociere: Guvernarea la Raport, în cadrul campaniei EUROPA PENTRU TINE, organizată de programul Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova, implementat de FHI 360, cu suportul financiar USAID. Modulul trece în revistă principalele acțiuni pe care R. Moldova și le-a luat ca angajament în cadrul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.
Titlul IV conține informații despre planurile privind renovarea drumurilor, agenda pentru audiovizual, legile privind protecția mediului, legile privind combaterea crimelor informatice, proiecte privind comerțul electronic, etc.
acordul_de_asociere-704x318
Planul național de acțiuni din agenda europeană este structurat în 6 titluri (capitole) mari. Fiecare domeniu cuprinde o serie de acțiuni pe care Moldova s-a angajat să le realizeze: de la implementarea directivelor europene, adaptarea legislației până la aplicarea standardelor UE în ce privește sectorul ecologic, transport, etc.
Primul titlu vorbește despre principii generale în relațiile R. Moldova – UE, iar începând cu titlul II – se enumeră acțiunile agreate spre realizare.
AGORA a sintetizat toate informațiile din titlul VI și vă prezintă azi, în a treia etapă, în ce măsură fiecare dintre ele au fost realizate până în momentul de față. În următoarea perioadă prelucrăm și informațiile din titlurile V și VI, așternute în peste 400 de pagini, pe care le vom prezenta etapizat.
Acest modul este posibil datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Opiniile exprimate aparțin companiei Interakt și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA.
Sursa: Agora.md