Să trăim ca-n Europa!

George Maior, către ambasadorii statelor NATO: Trebuie să continuăm să sprijinim Rep. Moldova

George Maior, către ambasadorii statelor NATO: Trebuie să continuăm să sprijinim Rep. Moldova

17/01/2016
|
0 Comments
|

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Maior, a declarat în cadrul unei recepții la care au participat reprezentanți permanenți ai statelor NATO la Bruxelles că Republica Moldova, Ucraina și Georgia trebuie să beneficieze în continuare de sprijin pe dimensiunea securității.
George Maior a declarat la Washington că, în lumina ameninţărilor primite de NATO şi de ţări partenere ale blocului nord-atlantic, este nevoie de o atenţie sporită, notează Mediafax.

Diplomatul consideră că la summit-ul NATO care va avea loc la Varșovia este în continuare nevoie de adoptarea unor măsuri care să descurajeze orice provocări la adresa securității. „Nu în ultimul rând, trebuie să continuăm acordarea de sprijin partenerilor NATO precum Republica Moldova, Ucraina ori Georgia”, a a punctat Maior.
„Ultimii doi ani nu au fost simpli, din punctul de vedere al securității, deoarece au proliferat la adresa NATO o serie de amenințări convenționale, informatice sau hibride. Aceste amenințări au reprezentat o provocare la adresa capacității de reacție a comunității internaționale, însă au arătat că statele membre NATO sunt unite în dorința de a rezolva aceste provocări”, a precizat ambasadorul român.

La evenimentul care a avut loc la Ambasada României de la Washington D.C. au participat James R. Clapper, director al Comunității Naționale de Informații a SUA, ambasadorii statelor NATO aflați în vizită în SUA, reprezentanți ai Departamentului de Stat, ai comunității diplomatice și ai unor think-thank-uri de la Washington.

Sursa: infoprut.ro