Să trăim ca-n Europa!

General american: Rusia a folosit forța militară încălcând integritatea teritorială a Republicii Moldova

General american: Rusia a folosit forța militară încălcând integritatea teritorială a Republicii Moldova

02/03/2016
|
0 Comments
|

Rusia a folosit forța militară pentru a încălca suveranitatea și integritatea teritorială a țărilor precum Ucraina, Georgia și Republica Moldova. Declarația a fost făcută de comandantul suprem al Forțelor NATO în Europa, generalul american, Philip Breedlove, în fața Comitetului pentru Servicii Armate din Senatul Statelor Unite ale Americii, transmite Agora cu referire la dailymail.co.uk.
Potrivit lui Philip Breedlove, Rusia reprezintă o amenințare pe termen lung la adresa Statelor Unite, aliaților și partenerilor săi europeni.

„Rusia dorește să exercite influență categorică asupra statelor vecine, în zona sa tampon … de aceea ea a folosit forța militară pentru a încălca suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, Georgiei și altor țări, precum Republica Moldova”, a declarat generalul american.

NATO a observat în ultima perioadă o creștere a violenței de-a lungul liniei de contact în regiunea Donbass din estul Ucrainei și o serie de eforturi diplomatice, economice și propagandistice din partea Moscovei pentru a bloca apropierea Ucrainei de Occident.

Sursa: agora.md