Să trăim ca-n Europa!

Gaburici: Reformele vor fi argumentele pentru recunoaşterea perspectivei europene

Gaburici: Reformele vor fi argumentele pentru recunoaşterea perspectivei europene

03/06/2015
|
0 Comments
|

Este important ca procesul de implementare a Acordului de Asociere să fie unul cât mai dinamic, fără întârzieri şi restanţe. Reformele vor fi argumentele cele mai solide pentru recunoaşterea perspectivei europene. Declaraţia a fost făcută de către prim-ministrul, Chiril Gaburici, care a cerut executarea necondiţionată a angajamentelor asumate în conformitate cu prevederile Acordului de Asociere RM-UE.
În cadrul şedinţei Comisiei Guvernamentale pentru Integrarea Europeană, s-a decis elaborarea de către Cancelaria de Stat a unui calendar de prezentare în ședințele de Guvern a proiectelor de legi restituite de Parlament conform procedurii aplicabile în cazul începerii unei noi legislaturi, pentru a reuşi aprobarea şi prezentarea acestora Parlamentului, în termeni optimi.

În acest context, Prim-ministrul Chiril Gaburici a atenţionat asupra menţinerii unei comunicări permanente între instituţiile guvernamentale şi Legislativ.
Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, a prezentat acțiunile întreprinse pentru coordonarea împreună cu toate instituțiile vizate a actualizării Planului Național de Acțiuni pentru realizarea Acordului de Asociere, având în vedere evoluțiile în aplicarea prevederilor acestuia.
Totodată, membrii Comisiei au constatat necesitatea accelerării acțiunilor pentru respectarea termenilor de promovare a actelor normative şi legislative și respectiv lichidarea restanțelor în domeniile sectoriale, care au fost semnalate în cadrul şedinţelor anterioare din anul curent.

De asemenea, au fost discutate rezultatele reuniunilor la nivel de experți desfășurate cu UE în cadrul Acordului de Asociere și acțiunile necesare a fi întreprinse în contextul reuniunilor ce vor avea loc în perioada imediat următoare.

Sursa: http://trm.md/ro/politic/gaburici-reformele-vor-fi-argumentele-pentru-recunoasterea-perspectivei-europene/