Să trăim ca-n Europa!

Formatul de negocieri „5+2”, suspendat pe durata ostilităților militare din Ucraina

Formatul de negocieri „5+2”, suspendat pe durata ostilităților militare din Ucraina

26/07/2023
|
0 Comments
|

Formatul de negocieri „5+2” va fi suspendat pe durata ostilităților militare din Ucraina. O declarație în acest sens a fost făcută de viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova, Fred Duijn.

 În cadrul întrevederii a fost pusă în discuție dinamica interacțiunii dintre Chișinău și Tiraspol, precum și a fost accentuată abordarea soluționării pașnice și durabile a conflictului transnistrean, cu respectarea necondiționată a suveranității și integrității teritoriale a țării, anunță Biroul de reintegrare.

Viceprim-ministrul pentru reintegrare a remarcat că formatul de negocieri „5+2” va fi unul suspendat pe durata ostilităților militare din Ucraina, însă autoritățile de la Chișinău vor continua să mențină interacțiunea cu toți partenerii externi importanți în vederea avansării în procesul de reglementare atotcuprinzătoare.

Vicepremierul Oleg Serebrian a accentuat că demilitarizarea regiunii transnistrene și asigurarea standardelor internaționale de respectare a drepturilor omului în această regiune vor crea premisele necesare pentru atingerea unor progrese în procesul de reglementare.

Oficialii au convenit să păstreze un dialog activ și reciproc avantajos.

SURSA: gov.md