Să trăim ca-n Europa!

Fondul Provocările Mileniului oferă peste 2 milioane de dolari pentru utilaj agricol

Fondul Provocările Mileniului oferă peste 2 milioane de dolari pentru utilaj agricol

05/04/2015
|
Comments off
|

Credite accesibile pentru producătorii agricoli mici şi mijlocii. Fondul Provocările Mileniului (FPM) alocă două milioane 200 de mii de dolari pentru echipamente de irigare şi maşini agricole. Oficialităţile spun că aceste împrumuturi vor fi foarte accesibile pentru fermieri, relatează Mesager.
Pentru un fermier este suficient să primească 100 de mii de dolari cu care să-şi cumpere echipament de irigare sau alt utilaj agricol. Dar există o condiţie. „Noi vom finanţa 75 la sută din aceste investiţii, iar 25 la sută urmează să fie contribuţia producătorului agricol”, specifică Valentina Badrajan, director executiv al FPM Moldova.

Echipamentul va fi procurat prin programul 2KR, finanțat de guvernul nipon. Banii sunt oferiţi de FPM finanţat de Guvernul SUA. Costul programului este de 2,2 milioane de dolari. Prin intermediul FPM şi Programului Compact, Republica Moldova urmează să primească o asistență nerambursabilă în valoare de 262 milioane de dolari.

„Noi nu am investit milioane de dolari în Moldova ca oamenii bogaţi să devină şi mai bogaţi. Am investit aceşti bani pentru a-i ajuta pe fermierii care nu au posibilităţi”, afirmă Jeffrey Goveia, Corporaţia Provocările Mileniului, SUA.

Sursa:trm.md